Antibes

Antibes

Antibes ligger mellan Nice och Cannes, och är storleksmässigt den tredje största staden på Cote d’Azur. Staden har vuxit samman med grannstaden Juan les Pins och tillsammans har dessa två städer nästan 80 000 invånare.

Antibes är känd som lekplats för de rika och kända. Det syns tydligast i hamnen, Port Vauban, som är den största lyxbåthamnen på hela Cote d’Azur och en av de största i Europa. Här kan till och med världens största yachter på över 100 meter lägga till utan några som helst problem.

Antibes shopping

Den gamla stadsdelen är oerhört charmig med sina små slingrande gator och gränderna är fyllda med mysiga restauranger, specialbutiker, små torg och inte minst den lokala marknaden, Marche Provencal. Här kan man köpa allt från färsk fisk, grönsaker, ostar, smycken till lokala specialiteter.

Om du är ute efter ett romantiskt hotell till parsemestern, ta en närmare titt på Hotel Mas Djoliba, som ligger centralt i förhållande till den gamla stadsdelen, stranden m.m.

Antibes strand

Stränderna i Antibes
Antibes och Juan les Pins är omgivna av många fantastiska sandstränder, några av de absolut bästa på hela Cote d’Azur.

Strax söder om fritidsbåthamnen Port Vauban ligger Antibes bästa badstrand, som dock alltid är ordentligt fylld under högsäsongen. I Juan les Pins finns fler större stränder och här är utbudet av vattensportaktiviteter också störst.

Antibes restaurang

Restauranger och nattliv
Antibes har många bra restauranger och caféer. De ligger över hela staden, men i den gamla stadsdelen ligger många mindre mysiga restauranger.

Nattlivet är livligt och exklusivt i Antibes, men i synnerhet i Juan les Pins trängs många fashionabla nattklubbar med varandra. Här ligger även ett kasino och så är dessutom möjligt att shoppa i många av butikerna långt in på småtimmarna.

Antibes hotell

Sevärdheter och aktiviteter
Nära hamnen ligger Chateau Grimaldi. År 1946 inreddes här en ateljé åt den berömda målaren Pablo Picasso, och här har han också arbetat med många av sina mästerverk. Chateau Grimaldi huserar i dag ett Picasso museum, där man kan se en stor samling av hans målningar, teckningar, skisser och keramik.

Marineland

För barnen ligger ett Marinaland nära Antibes, där det bl.a. finns ett stort badland och dagliga uppvisningar med delfiner och späckhuggare. Europas största marinaland med hoppande och dansande delfiner ligger strax utanför staden. Vid sidan om Marinlandet ligger Aquasplash, Cote d’Azurs största vattenland. Här kan man bl.a. prova en av Frankrikes snabbaste vattenrutschbanor.

Juan les Pins är känd för sin årliga jazzfestival, där alla stora jazzmusiker har uppträtt genom åren. Den hålls under juli månad.

Antibes karta