Sainte Maxime

Sainte-Maxime

Sainte-Maxime är en fin semesterstad i Saint-Tropez bukten, dryga timmes bilresa sydväst om Nice, där regionens flygplats ligger.

Sainte-Maxime är en exklusiv semesterort, dock inte riktigt lika exklusiv som St. Tropez på den andra sidan av bukten. Det är dock fler berömdheter som har hus eller lägenhet i staden, härunder den svenska kungafamiljen.

Det vimlar av butiker, restauranger och mysiga caféer i staden. Det finns flera små trevliga platser och på flera av dem är det marknad någon av dagarna i veckan. Den största marknaden är på fredagar, på Place Jean Mermoz.

Skall du semestra i Sainte-Maxime, kan det centralt belägna hotellet Lagrange Vacances Port-Marine rekommenderas. Här finns utomhuspool, Wi-Fi, lekrum för barnen och framförallt, det är bara 150 meter till stranden.

Sainte Maxime strand

Stränderna i Sainte-Maxime
Det finns flera bra stränder i Sainte-Maxime. Huvudstranden är en nästan 300 meter lång sandstrand framför centrumet. Här finns massor av strandcaféer och vattensportmöjligheter.

Mitt i sommaren kan huvudstranden snabbt bli överfull, men då är det bra att det ligger fler fina stränder i stadens sydvästra utkant. Alla stränder är barnvänliga.

Restauranger och nattliv
Det ligger uppemot 100 restauranger i och omkring Sainte-Maxime. De erbjuder maträtter från väldens alla hörn och i alla prisklasser. Restaurangen La Badiane har en Michelinstjärna och generellt är kvalitetsnivån hög.

Nattlivet bjuder på många barer, några få diskotek/nattklubbar och ett kasino. Skall det vara vildare och mer exklusivt än så, då kan det rekommenderas att ta en sväng till det livliga St. Tropez.

Sainte-Maxime restaurang

Sevärdheter och aktiviteter
Sainte-Maxime är en mycket levande stad, där det under hela året genomförs olika arrangemang, så som filmfestival, teater vid havet, vattenskidmästerskap m.m.

Det finns flera dagliga avgångar med båt till den exklusiva semesterstaden St. Tropez, där de rika och berömda har sin lekplats. Båtturen tar bara en kvart.

Den orörda naturen och vackra miljöer omkring Sainte-Maxime inbjuder till bilturer, cykelturer eller bara enkla promenader. Det finns bl.a. flera små och stora vinslott samt naturfenomen Grand Canyon du Verdon, som det går att ta en kanot-/kajaktur genom. Turistkontoret i Sainte-Maxime hjälper gärna till med förslag på turer i området.

Sainte-Maxime karta