Villefranche

Villefranche sur Mer

Den lilla staden med namnet Villefranche sur Mer är en av Côte d’Azurs vackraste och mest charmiga städer.

Villefranche ligger vackert inne i Rivierans djupaste bukt, och därför också är ett givet utflyktsmål för lyxiga kryssningsfartyg. De lägger till här under ett dygns tid, och transporterar ofta sina gäster med bussar till Nice, Cannes eller Monaco.

Många av kryssningsgästerna stannar dock också i Villefranche, men det går inte utöver stadens charm med gamla byggnader, gränder, torg och promenader. I den moderna stadsdelen ligger flera butiker, supermarknader, bagare och grönsakshandlare. Det finns även en trevlig park med flera små lekplatser.

Det bästa hotellet i Villefranche är Welcome Hôtel, som ligger centralt med ytterst vacker utsikt över hamnen och nära inpå stranden.

Villefranche strand

Stranden i Villefranche
Det ligger en fin strand inne i bukten. Stranden är belagd med en blandning av sand och småsten. Vattnet är kristallklart.

Det finns inga solsängar att hyra, men till gengäld är det en otroligt fin utsikt från stranden.

Restauranger och nattliv
Villefranche har en rad riktigt bra restauranger, i synnerhet nere vid hamnpromenaden, där de ligger på rad med var sin färgglad markis. På det närliggande torget finns också flertalet restauranger.

Nattlivet är förhållandevis lugnt, men det finns dock flera caféer och barer som serverar drinkar till sent på kvällen.

Villefranche restaurang

Sevärdheter och aktiviteter
Med sina ockra- och rosafärgade byggnader osar den gamla stadsdelen av atmosfär. Här finns massor av liv och charm i gränderna mellan fönsterluckor och balkonger. Runt omkring i gränderna ligger små mysiga butiker, restauranger och caféer.

Villefranche har även en vacker borg från 1600-talet. Runt borgen har man på senare tid etablerat vackra, njutningsfulla trädgårdar.

Med den centralt placerade järnvägsstationen är det enkelt att resa mellan Villefranche och andra spännande städer på Den Franska Rivieran.

Villefranche sur Mer karta
Villefranche ligger i en exceptionellt vacker vik och stranden är väl skyddad från både vind och vågor. Nice är bara några kilometer åt väst.