Saint-Tropez

Saint-Tropez

Saint-Tropez ligger på den sydvästliga delen av den Franska Rivieran. Resan från flygplatsen i Nice är i bästa fall strax under två timmar. Det är även möjligt att åka sträckan i helikopter på ca 15-20 minuter. Detta anses vara den riktiga transportformen när man skall till de rikas lekplats, Saint-Tropez.

I hamnen ligger de mest lyxiga lustjakterna på rad, precis som även alla kända modehusen gör det i den gamla stadsdelen. Hotellen är naturligtvis generellt också av mycket hög standard.

De som kommer och besöker staden, gör ofta ett besök i den vackra, gamla stadsdelen och besöker även den imponerande marknaden och njuter av tillvaron på något av de många caféerna vid hamnen.

Se Sembos rekommenderade hotell i Saint-Tropez.

St. Tropez

Stränder vid Saint-Tropez
Det finns en liten sandstrand i utkanten av Saint-Tropez (se bild), men i stort sett tar sig alla till stränderna några kilometer sydöst om Saint-Tropez.

Här finns både privata och offentliga sandstränder. Det finns massor av strandbarer och restauranger, liksom det finns möjlighet att testa en lång rad vattensportaktiviteter. Den mest berömda stranden är Plage de Pampelonne.

Plage de Pampelonne

Restauranger och nattliv
Med tanke på stadens storlek, finns det många bra restauranger i Saint-Tropez. Den bästa av dem alla är restaurangen på hotellet La Pinède, som erhöll sin tredje Michelin-stjärna år 2013.

Det finns dock många andra bra och mindre exklusiva restauranger och caféer. Två av dem är Le Sporting och Brasserie des Arts. På den sistnämda blir det mer och mer livligt allt eftersom kvällen går.

Med de ofta förekommande besöken från det internationella jetseten finns det naturligtvis många bra barer och nattklubbar i Saint-Tropez. De ligger dels i staden och dels ute vid stränderna mot sydöst. Baren White 1921 ägs av ingen mindre än Louis Vuitton, medan Les Caves du Roy är en av Frankrikes mest berömda nattklubbar. Här träffas alla kända och berömda.

Saint-Tropez

Sevärdheter och aktiviteter
För så kallade ’vanliga’ människor är Saint-Tropez närmast en sevärdhet i sig själv, och de flesta kommer då också bara för att uppleva staden. Kom ihåg att besöka marknaden och ta en promenad i den gamla stadsdelens trånga gränder.

Från fortet ’Citadelle de Saint-Tropez’, som ligger något öster om staden, är det fantastisk utsikt ut över staden. Det sexkantiga fortet byggdes omkring år 1600 och huserar i dag bl.a. ett maritimt museum.

Saint-Tropez karta