Marineland

Marineland

Marineland ligger väl placerad jämfört med flera andra stora städer på Cote d’Azur. Semesterorten Antibes ligger strax söder om Marineland, medan både Nice och Cannes ligger bara 15-17 kilometers bilresa bort.

Marineland är en enorm djurpark med stora akvarier och många utomhusbassänger. Det är Europas största park av det slaget, och bara vid parkens största arena är det plats för 4000 åskådare! Här visas showen med de stora späckhuggarna (som det enda ställe i Europa), och trots stigande kritik mot späckhuggare i fångenskap, är showerna ytterst populära bland gästerna.

Marineland orcaDet visas även dagliga utomhusshower med bl.a. delfiner och sjölejon, som i synnerhet väcker begajstring och glädje hos den yngre publiken. Det är en mycket god idé att orientera sig om tidpunkterna för olika shower vid ankomsten, och därefter bestämma turen runt i parken efter dem.

Marineland har också många akvarier i alla möjliga storlekar. Här finns massor av exotiska fiskar och inte minst hajar i det största akvariet. Dem kan man också beundra från den tunnel som går genom vattnet. Det stora ”fryshuset” med två slags pingviner är också intressant.

Det finns också fina lekplatser, där familjen kan ta en paus och kanske till och med hinna med en glass.

Om hungern gör sig påmind, kan man stilla den i någon av flera caféer/restauranger, där man kan sitta ute eller inne och inta sin måltid. Urvalet består mest av snabbmat som burgare, sandwichar och hot dogs. Det största urvalet hittar man i restaurangen Marina Bay, dessutom har den utsikt över späckhuggarnas, delfinernas och sjölejonens bassänger.

2018 är priset 39 Euro för vuxna och 32 Euro för barn. Det är dock möjligt att uppnå stora online rabatter på Marinelands webbsida. Här kan man också köpa biljetter, som täcker ingång till både Marineland och vattenparken Aquasplash, som ligger strax intill.

Marineland karta
Marineland ligger i ett område fyllt med aktivitetsparker. Förutom Marineland finns där vattenparken Aquasplash, nöjesparkerna Antibes Land och Kids Island, samt den stora minigolfbanan Adventure Golf.