Mandelieu-La Napoule

Mandelieu-La Napoule

Mandelieu-La Napoule är en mysig rivieraby ca. 6 kilometer väst om Cannes, som är välkänd för sin filmfestival.

Byn har 20 000 fast boende invånare. På huvudgatan ligger flera kaféer och butiker, inklusive ett apotek, en bagare och en liten matvarubutik. Varje onsdag förmiddag hålls en lokal marknad. Mandelieu är även känd som mimosornas huvudstad. Varje år i februari festas det med tusentals mimosor som dekorerar hela byn.

Om det är golfresa som gäller, varför då inte prova Hotel Casarose? Detta hotell ligger nära golfbanan med gångavstånd till byn och stranden.

Mandelieu

Stranden
Den primära stranden i Mandelieu är en av de bästa stränderna på hela Cote d’Azur. Sanden är ljus och fin och det klara vattnet skyddas av vågbrytare.

Det ligger flera restauranger utmed stranden, som även hyr ut solstolar och parasoller. Priserna varierar men kostar som regel runt €20. Lyckligtvis finns även stora fria ytor.

Stranden i Mandelieu är känd för sitt utbud av vattenaktiviteter, inklusive vindsurfing, katamaraner, kitesurfing, parasailing, vattenskidor, med mera.

Mandelieu strand

Restauranger och nattliv
Det ligger gott om restauranger i Mandelieu, både vid stranden och i stan. Den mest prominenta är L’Oasis som har två Michelin-stjärnor. Det finns dock restauranger för alla smaker och plånböcker i Mandelieu.

Nattlivet är förhållandevis lugnt, men det finns gott om möjligheter att ta sig en drink på kvällen.

Mandelieu Cote d'Azur

Aktiviteter och sevärdheter
Mandelieu ligger direkt intill Esterelbergen och det finns därför goda möjligheter till vandringar och cykelturer, med eller utan guide.

Byn har även två golfbanor varav ”The Old Course” är den äldsta golfbanan i hela Cote d’Azur. Den grundades 1891 och består av en 18-håls- och en 9-hålsbana. Läs mer här.

Det finns två båthamnar i Mandelieu. Den största ligger direkt intill det medeltida slottet Château de la Napoule. Från hamnen är det möjligt att åka på flera båtutflykter, dykturer och fotosafarin med valar och delfiner.

Mandelieu-La Napoule karta
På kartan ses Mandelieu-La Napoule. Cannes ligger strax österut, och Théoule-sur-Mer söderut.