Port Grimaud

Port Grimaud

Den vackra hamn- och kanalstaden Port Grimaud ligger mellan Sainte-Maxime och St. Tropez. Den första delen av staden färdigställdes under 1960-talet, och staden har sedan dess varit en av de mest besökta turiststäder i Frankrike.

Arkitekten François Spoerry hämtade inspiration från den italienska kanalstaden Venedig, och därefter har Port Grimaud varit en förebild för flertalet liknande städer, t.ex. Puerto de Mogan på Gran Canaria.

Den i stort sett bilfria staden har en helt unik atmosfär, vilket kan upplevas genom en promenad eller ännu bättre en hamn- och kanalrundfärd.

För de som gärna vill övernatta i Port Grimaud kan det trevliga och charmiga Hôtel Le Suffren på Place de Marché varmt rekommenderas.

Port Grimaud strand

Stränderna i Port Grimaud
I den nordliga delen av Port Grimaud ligger en fin lång strand med fin ljus sand. På strandens norra del finns ett par strandbarer, och här finns det helt klart flest strandgäster och är mest livligt.

Den södra delen av stranden är betydligt mera lugn, och här finns en fin restaurant mitt på stranden, där det också finns solsängar och parasoller till uthyrning.

Under högsäsongen är det möjligt att ägna sig en lång rad vattensportaktiviteter, så som jetski, skärmsegling, bananbåtar, havskajak samt massor av segelsport. Allt detta föregår på strandens norra ände.

Restauranger och nattliv
Det ligger en del restauranger runt om i Port Grimaud, varav några stycken på de största torgen, Place de Marché och granntorget vid Pont de la Poterne. Vill man inta en lättare måltid kan Rialto Pizza rekommenderas.

Det är inte särskilt mycket nattliv i Port Grimaud. De flesta barer är glassbarer, men här kan man i gengäld få hemmagjord glass av ytterst hög kvalitet. Kvällarna är lugna och fridfulla.

Port GrimaudSevärdheter och aktiviteter
Port Grimaud är en jätteattraktion i sig själv. Staden är helt unik med sina kanaler, vackra hus och mysiga platser. Det hela upplevs bäst på en liten hamn- och kanalrundfärd.

De som bor i Port Grimaud kan med fördel ta en tur upp i de omkringliggande bergsbyar eller insupa lite av de rikas och kändas liv i St. Tropez.

Bara fem minuter från Port Grimaud ligger den populära campingplatsen Les Praries de la mer, som har ca 1 500 platser. En bland många campingplatser i området.

Port Grimaud karta
Den översta del av kartan visar Port Grimaud och stadens strand. På kartans nedersta del ser man Port Cogolin och Marines de Cogolin, som också är en fin hamnstad. Fem kilometer västerut ligger den charmiga medeltida staden Grimaud.