Théoule sur Mer

Théoule-sur-Mer

Den vackra semesterorten Théoule-sur-Mer ligger väster om Cannes, nära den något större rivierabyn Mandelieu.

Platsen vid de röda Estérel-bergen, och den vackra naturen, har gett Théoule-sur-Mer växtvärk, men det är fortsatt en liten badort med en avslappnad atmosfär. Det finns några enstaka butiker i byn, inklusive ett litet supermarket, ett bageri och en blomsterbutik.

Det finns en liten handfull hotell i Théoule-sur-Mer, och därtill tillkommer uthyrning av ett större antal privata semesterbostäder varav flera är av hög kvalitet. Lägenhetshotellet L’Horizon Bleu ligger väldigt vackert med fantastisk utsikt över havet. Med två pooler, barnpool och andra aktiviteter är det ett bra hotell både för familjer och par.

Théoule sur Mer strand

Stränderna i Théoule-sur-Mer
Det finns en rad stränder i Théoule-sur-Mer, inklusive flera vackra stränder direkt framför byn. Det är härliga sandstränder med mycket klart vatten.

Vid stränderna ligger strandrestauranger och kaféer varav vissa hyr ut solstolar och parasoller.

Théoule sur Mer restaurang

Restauranger och nattliv
Det ligger runt femton restauranger och kaféer i Théoule sur Mer. Många av dem får bra recensioner av gästerna, härunder Le Coup D’Fourchette och lite dyrare Chez Philippe. Sistnämnda har en fantastisk utsikt över stranden, hamnen och havet.

Nattlivet är lugnt, precis som man förväntar sig från en liten mysig by.

Palais Bulles

Sevärdheter och aktiviteter
Det hålls fem-sex lokala festivaler under året i Théoule sur Mer. Bland dem finns ’Théoule Arts and Flowers’ i april, ’Théoule Expo’ (lokala konstnärer) i augusti och ’Théoule Arts and Wine’ i oktober.

En rolig sak med Théoule sur Mer är Palais Bulles som bäst översätts till bubbelpalatset. Det är ett 1200 m2 stort hus som byggts som sammanhängande bubblor/kulor. Palatset är designat av den ungerska arkitekten Antti Lovag och byggdes under perioden 1975-1989 åt en rik fransman. Senare köptes det av den franska designern Pierre Cardin. Enligt arkitekten är palatset inspirerat av forntidens grottmänniskor, men många tycker att det liknar bostäderna i Barbapappa.

Karta över Théoule-sur-Mer
Théoule sur Mer är en liten by med under 2,000 invånare. Byns centrum ligger vid busshållplatsen sydväst om hamnen. Här ligger även byns turistinformation.