Port Cogolin

Port Cogolin

Port Cogolin ligger långt inne i Saint Tropez-viken i den sydliga delen av Den Franska Rivieran. Avståndet till den exklusiva semesterstaden Saint-Tropez är ca 6 km.

Port Cogolin är en liten och lugn by. Byns måleriska hus ligger längs kanalerna och vid hamnen. Mot öster ligger den stora marinan, Marines de Cogolin. I båda bydelar finns ett mindre urval av restauranger och små butiker.

Port Cogolin Cote d'Azur

På den andra sidan av floden La Giscle ligger den större och mer kända byn Port Grimaud.

Stranden i Port Cogolin
Port Cogolin har en vacker sandstrand, nästan 300 meter lång. Den gyllene sanden är finkornig och vattnet är nästan alltid lugnt. Enda minuset är att vattnet blir ganska snabbt djupt.

Det finns bra faciliteter på stranden. Bland annat solsängar, parasoller, duschar, toaletter och strandrestauranger. En fin strand med utomordentlig utsikt över bergen och marinan.

Port Cogolin strand

Restauranger och nattliv
Det finns 10-12 restauranger i Port Cogolin och Marines de Cogolin. Nattlivet är mycket lugnt. Det finns fler restauranger i grannbyn Port Grimaud, annars ligger Saint Tropez många restauranger, barer och nattklubbar bara 5 km bort.

Port Cogolin

Sevärdheter och aktiviteter
Grannbyn Port Grimaud är en sevärdhet i sig själv. Med sina många kanaler, charmiga hus och mysiga platser jämförs den ofta med Venedig. Det anordnas flera olika små båtturer runt i hamnen och kanalerna.

I baklandet bakom Port Cogolin ligger flera mindre byar. Ett gott exempel är ursprungliga Cogolin, som har en intressant gammal bydel. Det finns många restauranger, och onsdagar/lördagar är det en populär marknad i byn.

Port Cogolin hamn

Det finns också många vinslott i området, eller varför inte ta en tur till badstranden Pampelone, som Birgitte Bardot gjorde världsberömd i filmen ”Gud skapade kvinnan” från 1956.

Port Cogolin karta
I mitten av kartan syns Port Cogolin och den stora marinan Marines de Cogolin. Floden La Giscle och byn Port Grimaud syns överst på kartan. Nederst på kartan ligger den lilla nöjesparken Azur Park.