Saint-Aygulf

Saint-Aygulf

Saint-Aygulf ligger på den sydvästliga delen av Cote d’Azur, mellan Sainte-Maxime och St. Raphaël. Till den internationella flygplatsen i Nice är det ca 65 km.

I Saint-Aygulf har tiden stått förhållandevis stilla, och staden är inte så besökt av turister som så många av de mer kända semesterorterna längs Den Franska Rivieran. De flesta av stadens 12-15 hotell ligger vid stranden i stadens utkanter, och detta gäller också stadens bästa hotell, Hotel Saint-Aygulf. Vid stranden ligger även en enorm campingplats.

Stadens hjärta är området omkring torget, som är omgiven av höga träd. I detta område finns många butiker, restauranger och caféer. Ofta ser man här en grupp äldre (män) som spelar petanque, vilket också betonar stadens avslappnade atmosfär.

Saint-Aygulf strand

Stränderna i Saint-Aygulf
Strandgästerna har många valmöjligheter i Saint-Aygulf. Närmast staden ligger den mysiga stranden Plage de la Galiote, som med sitt grunda och lugna vatten är mycket barnvänlig.

Lite längre mot norr ligger en nästan 2 km lång strand, indelad i fyra zoner. Den första zonen vänder sig till familjer och här är stranden väl skyddad av vågbrytare. De övriga tre zonerna är förbehållna respektive naturister, kitesurfare och strandgäster med hundar.

Det finns ett fint urval av strandbarer och restauranger vid stränderna, i synnerhet vid de stränder som vänder sig till familjer.

Restauranger och nattliv
Saint-Aygulf har ett bra utbud av restauranger, och de flesta av dem är samlade i två områden. Det första området är runt stadens torg, där stadens bästa restaurang, Le Chaudron Bleu, ligger. Det andra området är vid stränderna och småbåtshamnen, där stadens näst bästa restaurang ligger, nämligen Les Moulins de Saint-Aygulf.

Nattlivet är ganska lugnt, men det är många som njuter av tillvaron på caféerna till ganska sent på kvällarna.

Sevärdheter och aktiviteter
Norr om staden ligger naturskyddsområdet Etangs de Villepey med över 200 fågelarter, bland annat svanar och flamingos. Området bjuder också på många goda vandringsturer.

Några kilometer mot norr ligger vattenparken Aqualand och nöjesparken Luna Park. För barnfamiljer är båda parker givna utflyktsmål. Strax bredvid ligger en stor gokartbana med gokartbilar för både vuxna och barn (över 7 år).

Saint-Aygulf karta