Cannes

Cannes

Cannes är världsberömd för sin årliga filmfestival, som lockar till sig de största stjärnorna i filmvärlden varje år i maj. På festivalen tilldelas Guldpalmen till regissören för årets bästa film, men det delas ut även priser för årets bästa skådespelare m.m.

Med sina vackra stränder, exklusiva shoppingstråkar och gränder, många bra restauranger och en intressant gammal stadsdel är Cannes alltid spännande att besöka, även om det inte är någon filmfestival. Det är först och främst på den två kilometer långa Boulevard de la Croisette som alla de dyra designerbutikerna och gourmetrestaurangerna ligger. Det är också här det berömda Hotel Carlton ligger, som har haft fler kändisar som gäster än något annat hotell i Europa.

Cannes hamn

Rikedomen är också mer påtaglig i marinan, där alla de dyra segelbåtarna och yachterna i flermiljonsklassen ligger sida vid sida. De största ligger förankrade längre ut.

Det finns definitivt många fashionabla hotell i Cannes, men det finns även en hel del vanligare hotell. En av dem är mysiga SAS Splendid Hotel, som är beläget mitt i centrala Cannes.

Cannes strand

Stränderna i Cannes
Cannes har två mycket vackra stränder. Huvudstranden är Plage de la Croisette, och är mycket centralt belägen samt väl skyddad av småbåtshamnar på båda sidor. Det finns många strandrestauranger längs stranden och bakom stranden finns en vacker strandpromenad.

Något väster om centrumet ligger den långsträckta Plage du Midi. Här är det en aning längre mellan strandrestauranger, men här finns också härligt ljus sand och barnvänligt vatten.

Cannes restaurang

Restauranger och nattliv
I gamla stadsdelen finns många trevliga restauranger med både rimlig kvalitet och prisnivå. Flera av de dyra restaurangerna ligger på Boulevard de la Croisette, inklusive La Palme d’Or, som kan stoltsera med två av de så eftertraktade Michelin-stjärnor. Användarna på Tripadvisor är mycket förtjusta i Le Pompon och Lucky You, medan italienska Gusti Italiani betraktas som ett riktigt fynd när det gäller priser.

Med alla de rika och berömda människor som besöker Cannes, följer det naturligtvis ett färgstarkt (och dyrt) nattliv. Det största stället är Gotha Club, med plats för 2 500 gäster. Bland andra ganska populära nattklubbar hittar man Le For You och Bâol.

Sevärdheter och aktiviteter
Få människor besöker Cannes utan att ta en promenad förbi Palais des Festivals och ta en bild eller två på den berömda trappan. Härifrån kan du strosa vidare till Boulevard de la Croisette och uppleva alla de många exklusiva butikerna, gallerierna och hotellen.

Cannes stad

Och Le Suquet, gamla staden i Cannes, är också väl värt ett besök. Det finns flera restauranger längs de slingriga och branta gatorna och i marknadshallen är det en marknad varje dag. De som vill uppleva så mycket som möjligt på kort tid kan hoppa på turisttåget Le Petit Train, som faktiskt har tre rutter i Cannes.